Vogelspeciaalzaak de Toekan

Analyses

Home | Mestonderzoeken (plus medicaties)

Mestonderzoeken (plus medicaties)

Op deze pagina vind u meer informatie over onze mestonderzoeken, die we zelf kunnen uitvoeren. Dit doen we ook bij onze eigen vogels door middel van microscopische onderzoeken op eventuele bacteriën, parasieten en schimmels, zodat we altijd op tijd zijn mochten er onverhoopt toch besmette vogels binnenkomen. Na onderzoek kunnen we de juiste medicatie voorschrijven, om zo een uitbraak te voorkomen, waardoor onze vogels gezond blijven.

Deze mestonderzoeken doen we zelf, in overleg met onze veterinair, waardoor we ook voor u onderzoeken kunnen doen. Zo kunt u ook snel handelen bij eventuele ziekten, parasieten en schimmels. Om een onderzoek te kunnen doen, hebben we natuurlijk mest nodig. Vang de vogel in een grote kooi en leg op de bodem wat plastic folie. Vang daar de eerste ochtendontlasting in op. Hierna snel het pakketje dichtvouwen en direct per post opsturen. U hebt dan binnen 1 dag na binnenkomst van het pakketje de diagnose van het onderzoek.

Vergeet bij het pakketje niet te vermelden wat de symptomen zijn die u vooraf hebt geconstateerd. Vermeld daarnaast ook het vogelsoort en uw eigen adres- en contactgegevens, zodat we het juiste mestonderzoek kunnen verrichten bij de juiste vogel.

Wilt u een mestonderzoek laten uitvoeren? Bel of mail even voor meer informatie en de kosten!

Met vriendelijke groet,

Team Vetinair 
Onderzoeksteam van Vogelkwekerij de Toekan