Vogelspeciaalzaak de Toekan

Analyses

Home | DNA Analyses

DNA Analyses

Hierbij mogen wij u verwelkomen bij het gesachtsbepalend  DNA Analyseonderzoek voor alle vogel soorten ,groot en klein , ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Wanneer u niet zeker bent van het geslacht van uw vogel, omdat beide seksen aan elkaar gelijk zijn, dan zijn er  2 mogelijkheden:

1. Endoscopie,dan ondergaat uw vogel een klein roesje en wordt er met een endoscoop gekeken of u een man of een vrouw heeft. Let op! Dit is een kleine, soort chirurgische ingreep. 

2. Vaak wordt er daarom ook gekozen voor een DNA Analyse door 5 veertjes voorzichtig uit het borstbeen te trekken met gebruik van plastic handschoentjes, zodat uw DNA niet wordt afgegeven. Uw vogel voelt hier niks van. Als u de veertjes zo snel mogelijk in een afgesloten zakje doet, kunt u deze opsturen, samen met de gegevens van uw vogel en uw naam en adresgegevens. Na binnenkomst krijgt u binnen 3 werkdagen uw DNA Analyse onderzoeksbewijs in een geseald document met de gegevens, de naam, het geslacht en een geregistreerd, uniek nummer. 

Uiteraard zijn er aan alle onderzoeken kosten verbonden. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen en vragen naar de voorwaarden.

E-mailen kan, maar bellen gaat sneller!


Met vriendelijke groet,

Team Veterinair
Onderzoeksteam van Vogelkwekerij de Toekan