Vogelspeciaalzaak de Toekan

Over ons

Home | Doelen kwekerij en park

Doelen kwekerij en park

Beste bezoeker, graag vertellen we u meer over ons doel, maar eerst willen wij u informeren over wat een vogel nou eigenlijk is. Voornamelijk zijn kenmerken maken een vogel uniek:

Vogels..

  1. ..hebben een snavel en geen gebit 
  2. ..hebben veren 
  3. ..vliegen 
  4. ..hebben poten 
  5. ..leggen eieren 
  6. ..zijn warmbloedig en kunnen zich warm houden tot 41-42 graden 

Nu u weet wat een vogel is en wat een vogel uniek maakt door zijn inhoud en kenmerken, nemen we u graag verder mee naar ons doel. 

Doel Handelsonderneming Vogelkwekerij de Toekan

Ons doel is het beschermen van soorten in avicultuur, dus het houden, kweken en in stand houden van alle soorten vogels in gevangenschap. Dit geld ook voor de vogels die wij te koop aanbieden. Dit zijn uitsluitend gezonde vogels en het welzijn staat altijd voorop!

Vogels die nieuw binnen komen, gaan altijd 14 dagen in quarantaine vanaf de dag van aankomst. Daarnaast doen we eerst zelf mestonderzoek en testen we op eventuele bacteriën, parasieten en schimmels. Hierdoor kunnen we u altijd garanderen dat u gezonde vogels koopt en in uw volière toevoegt. 

Daarom is de juiste informatie omtrent het houden van vogels, de verzorging en de huisvesting van vogels zeer belangrijk. Dit geldt voor zowel u als voor ons, want zo kunnen we samen een steentje bijdragen aan het dier welzijn, zodat we nog lang mogen genieten van al het moois wat onze avicultuur vogels in gevangenschap te bieden heeft.

Doel kwekerij en park te Nunspeet

Graag nemen we u mee naar ons uiteindelijke doel voor onze vogelkwekerij/ons park. Hier zullen we ons bezig houden met het kweken van uitzonderlijke vogelsoorten die we door ruil, aankoop en inkoop van grotere organisaties verkrijgen en door kwekers die exclusievere vogelsoorten aanbieden. Hierdoor hopen we soorten en rassen in stand te houden die anders met uitsterven zouden kunnen worden bedrijgd. Zo proberen we om deze soorten ook in onze avicultuur te behouden.

Daarnaast zijn we bezig met ons vogelpark in opbouw, waar erg realistische, natuurlijke habitats voor de vogels zullen worden gerealiseerd. Zo kunnen de vogels in een zo natuurgetrouw mogelijke omgeving leven, zodat ze zich op hun gemak voelen en ze zich op natuurlijk wijze kunnen voortplanten.

Uiteindelijk zult u in dit vogelpark ook kunnen genieten van een interessante rondleiding tegen betaling. Door deze bijdrage kunnen we ons park nog verder uitbreiden. Wellicht zijn er nog tips en ideeën van uw kant, zodat we het park zo mooi mogelijk aan kunnen leggen. Hoe leuk zou het zijn als u later eens rond kunt lopen en u kunt zeggen tegen uw familieleden of vrienden dat uw schitterende ideeën gerealiseerd zijn!